Pagina 1 van 1

Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 24 apr 2019 10:53
door kolkie
Hey speedster-mannen (en vrouwen),

Zoals ik in m'n voorsteltopic al schreef ben ik voorzichtig aan het orienteren naar Speedsters en m'n eerste (en grootste - pun intended) zorg is of ik er eigenlijk wel lekker in pas met m'n 1.87m. Op zich ben ik vanuit de MX-5 gewend aan een auto die net iets te klein is maar daar zitten wel grenzen aan aangezien ik de Speedster wel wil gaan daily-en.
De vraag is dus of er in de omgeving van Twente (ik kom daar zeer regelmatig in de weekenden) of in de omgeving van Eindhoven een forum-member is waar ik even in de auto kan zitten gewoon om te zien of ik er wel lekker in pas of niet. Dit om te voorkomen dat ik naar de raarste uithoeken van het land moet om een speedy te bekijken om dan tot de conclusie te komen dat ik er helemaal niet in pas :( . Dat zou ik nogal teleurstellend (en een waste of time) vinden dus ik hoop iemand op het forum te vinden die me hier mee kan helpen.

Bedankt alvast!
Gerdinand

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 28 apr 2019 20:36
door Silber
Hoi Gerdinand,

Om de Speedster als dagelijkse auto te gebruiken vind ik wel een uitdaging, de meeste hebben hem toch voor erbij.
Ik woon vlak bij Eindhoven dus als je een keer wilt passen dan stuur maar een PM.

groeten,
Jeroen

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 28 apr 2019 20:48
door Smiley
Nog even los van of je erin past, moet de speedster het hele jaar buiten slapen?

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 29 apr 2019 10:29
door kolkie
Smiley schreef:Nog even los van of je erin past, moet de speedster het hele jaar buiten slapen?
Nee ik heb een parkeerplek binnen. Tevens is daily een ruim begrip - de auto zal deze taak delen met een tweede auto (vergelijkbaar onpraktisch overigens). Maar de bedoeling is er regelmatig mee naar het werk te gaan, ouders te bezoeken, zooi te verplaatsen. Wat ie niet hoeft te doen is families of andere grote groepen mensen vervoeren. Realistisch gezien verwacht ik dat de auto simpelweg 15-20k per jaar moet gaan afleggen dus dan is het wel belangrijk dat ik er quasi-makkelijk in en uit kom.

@Silber: PM is onderweg :)

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 29 apr 2019 20:33
door André R
Ik pas er prima in met m'n 1,92m. De stoel staat zelfs niet op de achterste stand.

De speedster is wat mij betreft prima te gebruiken als daily driver. Ik heb de speedster ruim 12 jaar en 5 jaar lang heb ik er een Opel GT turbo bij gehad.
Maar de speedster is gewoon veel leuker om te rijden.
Een hardtop is s'winters wel aan te raden. Met de kachel/ventilator is het in de winter een beetje behelpen. Maar daar staat dan weer het topless rijden tegenover als het lekker weer is. :D

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 20 mei 2019 20:44
door kolkie
Bijna vergeten om even een verslag te doen :o !

Een paar weken geleden bij Jeroen langs geweest die mij had aangeboden dat ik wel even kon passen en meten bij zijn speedster. Aangekomen stond ie (de speedster dus) al mooi voor z'n huis geparkeerd en stoer te zijn.
Conclusie 1: wat een gave kar 8) 8) :mrgreen: . I totally like it.
Conclusie 2: no way dat dit dagelijks, year round, te rijden is.

Want: Ik pas er inderdaad prima in met m'n 1.87m. Dat wil zeggen zoveel dat ik er qua lengte comfortabeler in zit dan in m'n MX-5 - zeker qua beenruimte! Het voor mij onoverkomelijke probleem is alleen de pure gruwel om er in en uit te komen :( . Holy crap, je mag wel een slangenmens zijn als je dat regelmatig wil doen met het dak erop en voor mij werkt dat niet. Op het werk hebben we bv ronduit krappe parkeerplekken en ik mag wel aan yoga gaan doen als ik dagelijks uit zo'n auto wil kruipen :mrgreen: :bag: . Ik had bij thuiskomst zelfs zere bilspieren :wacko: :bag: ! Bummer!

Na het passen en meten hebben we nog even een blokje om gedaan over het soort weggetjes waar ik zelf ook dol op ben: klein en smal! Je voelt aan alles dat het verder echt fantastische auto's zijn met 1 brok beleving :D ! Ik wil er dus nog steeds 1 alleen moet ik daar met m'n wagenpark (van 3) echt naartoe gaan werken. First things first: een andere - iets makkelijkere - roadster. Shortlist: Z3, Z4, 350Z, S2000. Daarna: een andere auto die je year-round kunt rijden ter vervanging van de Mustang en dan kan ik daarna over een Speedy of een Elise gaan nadenken. First world problems dus :) !

Voor nu wil ik in ieder geval Jeroen bedanken voor z'n tijd en gastvrijheid en mocht ik wat kopen dan meld ik me weer :) !

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 21 mei 2019 11:17
door Daan
Ford Focus (Buffel)
BMW Z4 (IJsje halen met de vrouw)
Speedster (voor jezelf)

Zoiets?

Re: Rare vraag: kan ik ergens een speedster passen?

Geplaatst: 22 mei 2019 22:01
door kolkie
Nee ik heb geen vrouw/vriendin momenteel :P .

BMW 325i voor de drift/rally (heb ik), iets 4x4xturbo voor praktische zaken en een speedy als dakloze wagen/sportieve roadtrips.

maar m'n wishlist is langer dan het aantal parkeerplekken dat ik tot m'n beschikking heb :mrgreen: . Zo zou ik de mx-5 maar wat graag houden als basis voor een project maar daar heb ik voorlopig geen tijd/ruimte voor.