Led in koplamp

Vragen over bekleding, velgen e.d.
Gebruikersavatar
timmyboy55
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1574
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:34
Locatie: Schoorl
Contacteer:

Re: Led in koplamp

Bericht door timmyboy55 » 12 jun 2015 17:06

In het geval van smiley en mijn plan is dit volgensmij niet nodig, ze zullen je niet van de weg trekken... Alleen wil ik het wel 100% legaal hebben en er een kastje tussen bouwen zodat de LED strip dimt zodra je de knipperlicht gebruikt.

Gebruikersavatar
Elnielio
Actief lid
Berichten: 215
Lid geworden op: 02 sep 2010 18:22

Re: Led in koplamp

Bericht door Elnielio » 12 jun 2015 18:55

Dan heb je de cilinders nog wel nodig, je kan ze misschien wel herplaatsen?
Zoiets bijv. (ook met behoud van het glas)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7048
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: Led in koplamp

Bericht door Smiley » 12 jun 2015 20:03

Potdomme Elnielio, dat is inderdaad wel akelig precies naar wat ik zoek. :yes:
Heb je van die witte 3D een render precies van achter? (zodat ik het kan kopieren naar mijn speedster om te zien?)

Het is maar om te freubelen, en de auto wat moderner te maken.
Die lampen gaan eraf voor de apk.
Laatst gewijzigd door Smiley op 13 jun 2015 12:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.

Gebruikersavatar
Manta79
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1054
Lid geworden op: 14 mei 2009 21:26
Locatie: Zuid Holland

Re: Led in koplamp

Bericht door Manta79 » 12 jun 2015 20:35

Het ziet er wel smakelijk uit eigenlijk !
"A je to !" #0047

Gebruikersavatar
Arno
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1446
Lid geworden op: 03 dec 2004 7:45
Locatie: Woubrugge
Contacteer:

Re: Led in koplamp

Bericht door Arno » 13 jun 2015 8:34

Elnielio schreef:Vervangen van de achterlichten, remlichten, mistlampen, knipperlichten voor eigen ontwerp kan niet zomaar volgens mij ivm lichtrichting, sterkte etc. moet dat dan niet opnieuw gekeurd/getest worden?
Ja en nee :)

Hangt er vanaf waar je het mee samenbouwt..

Als de individuele componenten zelf een EU-goedkeuring hebben zoals o.a. de losse 90MM verlichting-componenten van HELLA voor voor- en achterlichten *en* je voldoet aan de plaatsing (hoogte, richting, etc.) en evt. technische voorzieningen zoals sproeiers of hoogteregeling voor Xenon dan is het helemaal OK en niets aan de hand.

Het in elkaar bouwen met losse, on-gekeurde, componenten is wel een probleem en kan tot issues leiden bij keuringen of inpecties omdat dan inderdaad niet duidelijk is in hoeverre deze onderdelen voldoen aan eisen zoals verlichting kleur, intensiteit, etc..

Bye, Arno.
No-one can hear you scream at 8600 RPM..

Gebruikersavatar
Elnielio
Actief lid
Berichten: 215
Lid geworden op: 02 sep 2010 18:22

Re: Led in koplamp

Bericht door Elnielio » 13 jun 2015 11:48

Ik heb geen extra set achterlichten liggen ;-) dus misschien wat te link om ze af te breken.
Maar ik ben erg benieuwd wat jullie er van maken!

Hier een achter aanzicht
Afbeelding

Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7048
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: Led in koplamp

Bericht door Smiley » 13 jun 2015 12:41

Mijn photoshop skills zijn niet al te best, dus lastig om die mooie render gekopieerd te krijgen.

Afbeelding

Een buigbare strip zou op zoiets neerkomen:
http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 1766783727

Ik loop echter tegen hetzelfde gedonder aan als voorin.
Die strip is spierwit, en steekt lelijk af tegen een zwarte achtergrond. :?

Misschien eens kijken hoe dit spul reageert op de tinting spray.

Als ik alles origineel laat, en alleen een DRL constructie wil, kan ik ook een klein stukje van de achteruitrijlamp en mistlamp zwart spuiten
en de strip dan volledig laten lopen zoals op de render van Elnielio.

Afbeelding
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.

Gebruikersavatar
S. Gonzales
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1782
Lid geworden op: 02 jun 2009 19:21
Locatie: Noord Holland

Re: Led in koplamp

Bericht door S. Gonzales » 11 mar 2016 16:07

Hieronder een linkje naar een (te) kort filmpje van mijn led ringen.
Ze zijn geschakeld m.b.v. een wisselrelais waarvan de pulsdraad aan het stadslicht gekoppeld is. Dus zodra de verlichting (stads- of dimlicht) ingeschakeld wordt, schakelt de DRL uit. Bij een grootlichtsignaal blijft het branden. De via het contact geschakelde voeding komt van de zekeringkast zodat er geen bedrading onder het dashboard getrokken hoeft te worden.
Het betreft een "Buurman & Buurman" productie" maar "inspired by Smiley". :D :yes:

Helaas zijn er inmiddels twee amberkleurige ledjes uitgevallen, Arno waarschuwde daar al voor. Hopelijk blijft het bij twee. Maar mocht dat niet zo zijn dan is het hele systeem in een hand omdraai weer terug te brengen naar origineel. Voor de witte DRL hoeft slechts de 3A steekzekering eruit en de clignoteurs zijn ieder van een waterdichte eenpolige stekker voorzien.


http://youtu.be/9cbwSGtUeTE
A je to!
"Buurman...wat doet u nú!"
Relax, nothing is under control!!

Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7048
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: Led in koplamp

Bericht door Smiley » 11 mar 2016 16:22

Naast de 2 uitgevallen zijn er nog 2 in die ring op weg naar de uitgang :(

Maar het idee is mooi.
Gaat de drl automatisch aan bij starten auto? (ik neem aan in het wit?)
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.

Gebruikersavatar
S. Gonzales
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1782
Lid geworden op: 02 jun 2009 19:21
Locatie: Noord Holland

Re: Led in koplamp

Bericht door S. Gonzales » 11 mar 2016 16:31

Smiley schreef:Naast de 2 uitgevallen zijn er nog 2 in die ring op weg naar de uitgang :(


Maar het idee is mooi.
Gaat de drl automatisch aan bij starten auto? (ik neem aan in het wit?)
Yep, de voeding zit aan de geschakelde +, dus contact aan = (witte) DRL aan.
Ik zie er trouwens maar 2 die uitgevallen zijn, of bedoel jij die ook? Op youtube blijven ze het iig nog heel lang doen! :lol:
A je to!
"Buurman...wat doet u nú!"
Relax, nothing is under control!!

Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7048
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: Led in koplamp

Bericht door Smiley » 11 mar 2016 17:06

Continue aan is wel een stevige stresstest voor die dingen ja :yes:

Afbeelding
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.

Gebruikersavatar
S. Gonzales
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1782
Lid geworden op: 02 jun 2009 19:21
Locatie: Noord Holland

Re: Led in koplamp

Bericht door S. Gonzales » 11 mar 2016 17:20

Oh oh! :shock: Goed gezien!
A je to!
"Buurman...wat doet u nú!"
Relax, nothing is under control!!

Gebruikersavatar
timmyboy55
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1574
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:34
Locatie: Schoorl
Contacteer:

Re: Led in koplamp

Bericht door timmyboy55 » 11 mar 2016 19:52

Huh? Hoe kan dat nou zo snel stuk gaan??? Misschien met een sterke blanke coating inspuiten zodat het hele pakketje wat stugger is en de 'slechte' solderingen vast blijven?

Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7048
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: Led in koplamp

Bericht door Smiley » 11 mar 2016 20:03

Ik had na 1 x testen ook zo'n ring stuk.
Voor een paar euri kun je de lat niet al te hoog leggen.
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.

Gebruikersavatar
S. Gonzales
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1782
Lid geworden op: 02 jun 2009 19:21
Locatie: Noord Holland

Re: Led in koplamp

Bericht door S. Gonzales » 11 mar 2016 21:53

Misschien Is het beter om een weerstandje in de voeding naar het relais te maken, tijdens het rijden komt er max. 14,2V op te staan. Dat is misschien net iets teveel. Hoewel ze opgegeven worden voor 12 tot 24V.
A je to!
"Buurman...wat doet u nú!"
Relax, nothing is under control!!

Plaats reactie