Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Alle overige technische zaken.
Plaats reactie
tzrah
Nieuw lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 dec 2013 14:41

Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door tzrah » 20 mar 2019 11:04

Hallo mede speedsters,

Ik heb sinds kort een nieuw display in mijn speedster gezet.
Het gaat om een LCD display gemaakt voor de lotus elise/exige en speedster/vx220
Het is de Garw ic7 https://garw.co/products/garw-ic7 en ik vroeg me af of er iemand is die ook dit display (of variant) in zijn/haar speedster heeft zitten.

Ik zit namelijk met het probleem dat de vooraf geïnstaleerde instellingen op basis zijn van de vx220
en hoewel hij eigenlijk alles goed afmeet qua vloeistoffen en temperaturen en sensoren blijven de 2 belangrijkste op 0 staan; de snelheidsmeter en toerenteller.

het display is in te stellen om te zoeken naar de specifieke locatie die deze informatie aan het display door moet geven maar dit blijkt bij de vx anders als bij de speedster?
de instellingen staan op dit moment als volgt:

https://imgur.com/a/Z0eSajD

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7004
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door Smiley » 20 mar 2019 12:42

Volgens mij ben je een van de eersten met zo'n ding hier.
Als dat zo is, kun je wat Duitsers pingen die hem in hun speedster hebben.
https://forum.opel-speedster-club.de/in ... &start=105
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.

Exmantaa
Mega lid in de orde van gouden nietje
Berichten: 2051
Lid geworden op: 06 dec 2006 20:14
Locatie: Alkmaar

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door Exmantaa » 20 mar 2019 13:23

Enige verschil zou de snelheidsaanduiding moeten zijn; kph i.p.v. mph.
Bedrading is verder exact hetzelfde tussen VX220 en de Speedster. Doet je originele Stack display dit wel goed?

tzrah
Nieuw lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 dec 2013 14:41

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door tzrah » 20 mar 2019 17:20

Mijn vorige (originele speedster display) werkt gewoon naar behoren.
En het verschil mph/kph is ook instelbaar en daarvoor is de "offset" die aangegeven staat, dit zal het dan niet zijn.

Denk dat ik dan nog even een paar dagen geduld moet hebben aangezien mijn registratie op het duitse forum nog op "standby" staat en goedgekeurd moet worden.

edit: Bedrading is ook inderdaad hetzelfde, stond ook op de kabelboom aangegeven voor beide vx220/speedster.
alleen denk ik dat er een klein verschil zit in de software module en de sensor waar hij de rpm/snelheid informatie vandaan haalt. (lijkt me ook enigsinds logisch aangezien het een lhd/rhd verschil is).

Exmantaa
Mega lid in de orde van gouden nietje
Berichten: 2051
Lid geworden op: 06 dec 2006 20:14
Locatie: Alkmaar

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door Exmantaa » 20 mar 2019 23:11

Je snelheidsaanduiding komt vanuit de ABS module. Die haalt het (sinus) signaal weer van de abs sensor linksachter en stuurt een pulssignaal door naar gaat naar instrumentpaneel en ook naar de motor ecu.
Het verschil tussen Mph en Kmh zit alleen maar in de programmering van je instrumentpaneel; als je een Engelse Stack zou monteren in je Speedster dan staat alles keuring in mijlen weergegeven.

Het RPM signaal komt rechtstreeks vanuit de motor ecu en de Engelse rpm's zijn exact hetzelfde als Nederlandse motortoeren. :wink:

tzrah
Nieuw lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 dec 2013 14:41

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door tzrah » 20 mar 2019 23:28

Exmantaa schreef:Je snelheidsaanduiding komt vanuit de ABS module. Die haalt het (sinus) signaal weer van de abs sensor linksachter en stuurt een pulssignaal door naar gaat naar instrumentpaneel en ook naar de motor ecu.
Het verschil tussen Mph en Kmh zit alleen maar in de programmering van je instrumentpaneel; als je een Engelse Stack zou monteren in je Speedster dan staat alles keuring in mijlen weergegeven.

Het RPM signaal komt rechtstreeks vanuit de motor ecu en de Engelse rpm's zijn exact hetzelfde als Nederlandse motortoeren. :wink:
Dit zou kunnen helpen aangezien ik zo voor de snelheid alleen hoef te kijken van welke source de abs zijn informatie krijgt.
verklaart alleen nog niet waarom de toerenteller nog geen informatie krijgt als deze precies hetzelfde is als zijn engelse broertje.

Exmantaa
Mega lid in de orde van gouden nietje
Berichten: 2051
Lid geworden op: 06 dec 2006 20:14
Locatie: Alkmaar

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door Exmantaa » 21 mar 2019 15:31

Maar als bij je originele Stack alles gewoon werkt dan hoef je verder niet in je auto te zoeken en zit het ergens in je nieuwe digitale dash; ergens interne bedrading of in de programmering...

Gebruikersavatar
robertsabee
Actief lid
Berichten: 398
Lid geworden op: 07 feb 2009 16:02
Locatie: Noord-Holland

Re: Aflezen snelheid/toerental nieuw display

Bericht door robertsabee » 29 mei 2019 18:42

Heb je dit display nu werkend gekregen?

Plaats reactie