Supercharger ombouw onderdelen

Verkoop van onderdelen (Velgen, Winterdak etc.).
Plaats reactie
Exmantaa
Mega lid in de orde van gouden nietje
Berichten: 2117
Lid geworden op: 06 dec 2006 20:14
Locatie: Alkmaar

Supercharger ombouw onderdelen

Bericht door Exmantaa »

Over een paar maanden is het rijseizoen weer een beetje over, dus een mooie tijd om Speedster upgrades te plannen en zelf krijg ik ook weer wat ruimte voor ombouwprojecten. Dus voor de nieuwelingen maar even een nieuw topic aangemaakt. :D

De hardware parts om een 2.2 Speedster om te bouwen naar Supercharger worden wat lastiger verkrijgbaar en zijn niet meer leverbaar via GM, maar heb laatst nog een van de laatste fabrieksnieuwe M62 Superchargers weten op te kopen. :yes:

Te koop; alle GM hardware delen voor DIY 2,2 supercharger ombouw:

- Fabrieksnieuwe GM Eaton M62 SC, uiteraard compleet met bypass actuator, stage 2 poelie etc. Gloednieuw, dus geen zorgen over lagers, rotors etc.
(Heb ook enkele gebruikte chargers liggen. Deze zijn gereinigd, nagezien en voorzien van verse Eaton SC olie.)

- Nieuwe GM inlaat manifold incl. de onderste montage bracket. UIteraard voorzien van de Laminova chargecooler cores en naar wens uitgevoerd met een zgn. dual pass endplate voor een verbeterde chargecooling.
(Ook gebruikte manifold leverbaar. Gereinigd, de Laminova cores nagezien en doorgeflushed en voorzien van nieuwe o-ring afdichtingen.)

- Nieuwe GM 68mm Supercharger Throttlebody.
(ook gebruikte SC throttlebodies leverbaar; nagezien en gereinigd.)

Normaal lever ik dit als een complete set, dus een nieuwe Supercharger met nieuwe inlaatmanifold en voorzien van een nieuwe throttlebody, incl alle pakkingen en dan voorgemonteerd voor de inbouw in een Speedster. (En hetzelfde voor een gebruikte SC set.)
Maar uiteraard is ook alles los te koop en daarbij gratis advies over DIY inbouw. :mrgreen:
Doe even een PM voor wensen en prijzen.

Een 2.2 NA motor (Z22SE) komt hiermee op zo'n 250pk (beetje afhankelijk van de gebruikte uitlaat en ecu afstelling) en er staan op het forum genoeg beschrijvingen hoe dat in een Speedster rijdt.

Wil dit ook compleet turn-key inbouwen, maar dan wel graag ruim van tevoren even overleg om de onderdelen te reserveren en tijd in te plannen. (Zie o.a. de SC ombouwthread van Smiley of Robertsabee.)
Of een tussenvorm; alle benodigde delen in een pre-fab kitvorm leveren en alleen zelf erin schroeven zonder uitzoek en maakwerk. :wink:


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
paul
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1084
Lid geworden op: 03 dec 2004 8:10
Locatie: Zuid-Holland

Re: Supercharger ombouw onderdelen

Bericht door paul »

Na 4 pogingen voor turn key heb ik het opgegeven ... :wacko:
Cars are fun and without fun, life is nothing.

Plaats reactie