P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Alles over turbos, luchtfilters e.d.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
André R
Mega lid
Berichten: 692
Lid geworden op: 23 mei 2006 8:52
Locatie: Alblasserdam

P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door André R »

Na even een rondje met de speedster te hebben gereden (we komen beide niet zoveel meer buiten de laatste tijd), ging mijn motormanagement lampje branden. Uitgelezen en allen P0140. Zou bank 1, sensor 2 moeten zijn. Er worden inderdaad geen waardes gemeten (Short Term Fuel Trim - Bank 1: 0%).
Ik wil beginnen met de stekkerverbindingen te controleren. Ik zie één stekkerverbinding bovenin, links achter in de motorruimte.
Weet iemand welke van de twee dat is en waar de tweede zich bevind?

Daarna denk ik de waardes aan de stekker meten? (425-460mV)
Opel Speedster 2.2 zwart
Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7168
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door Smiley »

P0140 is de postcat lambda.
Als je je linkerachterwiel eraf haalt kun je de kant zien die in de uitlaat zit.
De andere kant naar de stekker zit achter de plastic mudguard, ongeveer onder de header tank.
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.
Gebruikersavatar
S. Gonzales
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1824
Lid geworden op: 02 jun 2009 19:21
Locatie: Noord Holland

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door S. Gonzales »

Dat zijn al goede tips van Smiley. Maar bedoel je misschien dat je op die plaats een “losse” stekker ziet? Er zijn namelijk kabelbomen in gebruik met een extra stekker, die hoort dus “leeg” te zijn, niets mee doen dus.
A je to!
"Buurman...wat doet u nú!"
Relax, nothing is under control!!
Gebruikersavatar
S. Gonzales
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1824
Lid geworden op: 02 jun 2009 19:21
Locatie: Noord Holland

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door S. Gonzales »

Nog een aanvulling op het bovenstaande André, heb je er al meer dan 100K opzitten? Zo ja, dan zou ik hem gewoon vervangen want dan zit de levensduur er “gemiddeld genomen” wel op. De verwarming van de lambdasonde geeft dan meestal de geest.
A je to!
"Buurman...wat doet u nú!"
Relax, nothing is under control!!
Gebruikersavatar
André R
Mega lid
Berichten: 692
Lid geworden op: 23 mei 2006 8:52
Locatie: Alblasserdam

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door André R »

Bedankt Stefan!
Ik zag dat jij in het verleden ook al tegen dezelfde code aan was gelopen :)

Ik bedoelde de bovenste ingeplugde stekker Joop. Er naast zit nog een losse stekker, dat weet ik.
Volgens mij heb ik ooit bij het weer inpluggen van de Lambda deze loze stekker gebruikt. Ik had de tyrap van de juiste stekker destijds losgeknipt. Die was naar beneden gevallen en ik had de loze stekker voor de juiste stekker aangezien. Als ik me goed herinner zijn die aansluitingen hetzelfde.
Uren aan het zoeken geweest en zelfs een nieuwe sensor gekocht. Met als geluk dat ik de oude nog had liggen en die zou goed moeten zijn.

Dat deze het nu niet meer doet verbaasd me dan weer niet helemaal:
Afbeelding

Ik lees nu wel weer waarden uit, maar O2 trim blijft op 0% staan:
Afbeelding

Ik krijg het MIL ook niet gereset.
nou heb ik gelezen dat alles eerst enigszins op temperatuur moet zijn gekomen alvorens hij de juiste waardes meet:
Afbeelding

Moet de motor echt een tijdje draaien?
Bijlagen
IMG_7814.JPG
(134.9 KiB) 14 keer gedownload
IMG_7820.PNG
(211.4 KiB) 10 keer gedownload
IMG_7817.JPG
(124.68 KiB) 11 keer gedownload
Opel Speedster 2.2 zwart
Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7168
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door Smiley »

Als ik zou moeten gokken bij een EML die niet uit wil, is dat de fout direct gedetecteerd wordt, waarbij ik draadbreuk als eerst gok zou doen.
Maar bij gebruik van de oude sensor wil de EML ook niet resetten?
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.
Gebruikersavatar
André R
Mega lid
Berichten: 692
Lid geworden op: 23 mei 2006 8:52
Locatie: Alblasserdam

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door André R »

Nee, hij wil in beide gevallen niet resetten.
Nou kan dat ook goed aan de app liggen die ik gebruik hoor (Four Stroke). Een harde accu-reset geeft ook geen resultaat.
Op zich zou het ook logisch zijn, als er inderdaad geen gegevens binnenkomen.
Ik ga er van uit (misschien ten onrechte) dat de scheur in de oude sensor het probleem was.
De nieuwe (gebruikte) geeft een mV signaal.

De O2 trim is toch de opgegeven berekende waarde, geen gemeten waarde neem ik aan?
Hij lijkt die berekening niet te kunnen maken.
Opel Speedster 2.2 zwart
Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7168
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door Smiley »

Een accu reset?
Zekering nr 8 er even uit en erin reset de eml.
Daarmee zet je wel ook het alarm aan als je die terug plaatst, dus keyfob bij de hand houden.
(en de korte termijn brandstofcellen worden gereset, dus hij klinkt even een sec of 10 raar na starten)
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.
Gebruikersavatar
André R
Mega lid
Berichten: 692
Lid geworden op: 23 mei 2006 8:52
Locatie: Alblasserdam

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door André R »

Ik heb een nieuwe Lambda sonde gemonteerd en het probleem is opgelost. :)
Met een hard reset kreeg ik het motormanagement lampje niet uit. Ook niet met de OBD reader/app die ik heb.
Uiteindelijk een OBD reader geleend en dat ging wel.

Bedankt voor jullie hulp!
Opel Speedster 2.2 zwart
Gebruikersavatar
Smiley
Groot Speedster Commandeur
Berichten: 7168
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:46
Locatie: Etten-Leur

Re: P0140 O2 Sensor Circuit No Activity Detected

Bericht door Smiley »

Bij sommige sondes zit de draad vrij bloot direct aan het begin.
Nu wordt het bij mij wat heter met de SC, dus heb ik daar wat hittetape omgewikkeld.
Met als dat warm worden/afkoelen kun je denk ik eerder draadbreuk krijgen.
Heb er al aardig wat versleten van die dingen :lol:
Het leven is geen sprookje.
Als jij rond middernacht je schoen kwijt bent, dan heb je gewoon teveel gezopen.
Plaats reactie