Opvolger van de Speedster

Algemene zaken omtrent onze auto.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
speedster
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1367
Lid geworden op: 03 dec 2004 18:10

Opvolger van de Speedster

Bericht door speedster »

Opvolger Opel Speedster

General Motors, het moeder-concern van Opel, heeft volgens het Britse automagazine Autocar de beslissing genomen de nieuwe generatie Speedster niet in een rechtsgestuurde versie aan te gaan bieden. Het blad citeert een medewerker van de fabrikant. Dat kan wel eens een heel grote fout zijn.

Afbeelding

Volgens de techneut zitten het uitlaatspruitstuk en de katalysator van de viercilindermotor in de weg om van de tweede generatie Speedster een rechtsgestuurde versie te bouwen. In tegenstelling tot het huidige model heeft de nieuwe editie de motor voorin in plaats van nét voor de achteras. Van het huidige model zijn zowel een links- (Opel Speedster) als rechtsgestuurde (Vauxhall VX220) versie leverbaar. General Motors dient zich nog eens achter de oren te krabben ente kijken of het écht geen oplossing kan vinden kan bedenken, want de Engelse markt is een belangrijk afzetgebied voor dergelijke auto's. De verkopen van het huidige type worden grotendeels op het Britse eiland gerealiseerd.

De nieuwe Speedster is gebaseerd op de Pontiac Solstice, een lichtgewicht sportwagen die begin dit jaar als productierijpe uitvoering werd voorgesteld.

De compacte bolide, een tweezitter met vooralsnog een 2.4 liter viercilinder met 170 pk onder de kap, gaat in de loop van 2005 in productie. De bouw van de huidige Opel Speedster loopt tot en met september 2005.
Gebruikersavatar
speedster
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1367
Lid geworden op: 03 dec 2004 18:10

Bericht door speedster »

In 2006 wordt de Opel Speedster afgelost door een nieuwe open tweezitter. Dat zal niet meer zo´n pure sportauto zijn als de Speedster. De nieuwe Opel roadster zoekt een plekje in het gat tussen de Mazda MX-5 en de BMW Z4.

De nieuwe roadster van Opel zal zijn genen delen met de Pontiac Solstice, die in de tweede helft van volgend jaar in de VS in de verkoop zal gaan. De nieuwe Opel wordt een echte sportauto. De motor ligt voorin, er is achterwielaandrijving en het cabriodak zal van stof zijn; géén coupé-cabriolet dus.
Volgens ingewijden wordt de nieuwe roadster de échte opvolger van de Opel GT, die eind jaren ´60 en begin jaren ´70 furore maakte. Aanvankelijk wordt er voor de roadster van 2006 gesproken over 4-cilindermotoren met vermogens die kunnen variëren van 120 tot 240 pk. Maar ook 6- en 8-cilinders behoren tot de mogelijkheden.
De Opel roadster zal zijn debuut krijgen op de IAA in Frankfurt, in het najaar van 2005. Opel hoopt de nieuweling voor een zeer concurrerende prijs op de markt te kunnen brengen. Reken op bedragen vanaf ongeveer 38.000 euro.

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
Hendrik-Jan
Giga lid Carbon
Berichten: 3048
Lid geworden op: 02 dec 2004 20:13
Locatie: Paleis 't Loo

Bericht door Hendrik-Jan »

Ik hoop maar dat ze op tijd wakker worden bij Opel. Of we moeten er op hopen dat Opel stiekem toch weer met Lotus aan het ontwikkelen is. Het eerste model van de Elise is 5 jaar meegegaan, het huidige model zou dus in 2006 aan vervanging toe kunnen zijn dus het zou mij niet verbazen als ze gelijk de Speedster meenemen. Die Roadster is toch een heel ander soort auto en mag je niet de opvolger van de Speedster noemen. En dat die Engelsen geen rechtsgestuurde auto krijgen lijkt mij ook niet zo handig.
En wie zit er nu te wachten op nog een auto in de categorie van de Z4, MX-5, SLK, S2000, MR2, TT, Spider en de MGTF?
Het zou de zoveelste keer zijn dat GM een Amerikaanse auto op de Europeese markt wil introduceren. Ieder keer hebben ze een mooi verhaal en tot op heden is het niet gelukt. Denk aan de Pontiac Fiero, vorige Corvette, Chrysler Crossfire, etc. Stuk voor stuk sportwagens.
Ik blijf duimen voor een goede opvolger van de Speedster.
Gebruikersavatar
Dirk666
Lid
Berichten: 56
Lid geworden op: 05 dec 2004 23:27
Locatie: Hoogvliet

Bericht door Dirk666 »

Hendrik-Jan,

De verkoopaantallen van de Z4, MX-5, SLK, S2000, MR2, TT, Spider en de MGTF laten wel duidelijk zien dat er een markt is voor dit soort auto’s.
Als je dan ziet dat de speedster zijn banden plat staat te staan bij de dealer omdat er gewoon geen mark is voor een auto van dit kaliber met een Opel embleem is het wel duidelijk dat er geen 1 op 1 opvolger komt van de speedster.
De financiële situatie van Opel/GM laat het ook gewoon niet toe om zo een verliesgevend project te herhalen, er moeten gewoon modellen komen die verkoopbaar zin en waar geld mee in het laatje komt.
Zelf met de extreme prijsverlaging die Opel op de speedster heeft toegepast vlogen ze de deur niet uit, stel je voor dat Lotus de prijzen met 35% had laten zakken, de dealer had ze niet aangesleept gekregen.
Maar aan de andere kant wees blij en zuinig op je auto, tenslotte heb je een auto die uiteindelijk maar 6 a 7000 keer gebouwd is en die zeldzamer is als menige Lotus, Porsche, enz.



Groeten,

Dirk
Gebruikersavatar
markv
Beheerder
Berichten: 1541
Lid geworden op: 28 nov 2004 19:31
Locatie: Waddinxveen
Contacteer:

Bericht door markv »

Nou moet ik ook zeggen dat ze voor de speedster ook geen goede marketing hebben gedaan. Het profileren van zo'n auto als echte rijders auto is erg tricky, maar is hun iig niet gelukt.
Hoor je ook wel in veel tests, mensen vinden de auto te onpraktisch, te hard geveerd etc. Tja, ligt er maar net aan wat je smaak is. Ik begin hem te zacht geveerd te vinden, en praktisch bruikbaar, nou, echt geen probleem hoor. Rij er tot nu toe gemiddeld 80km per dag mee sinds ik hem heb, echt geen issue..

Maarja, smaken verschillen (gelukkig) :)

Mark
C30-94@0.55bar
Gebruikersavatar
Dutch Boy
Actief lid
Berichten: 262
Lid geworden op: 03 dec 2004 7:42
Locatie: Nbrrrrrr
Contacteer:

barchetta....

Bericht door Dutch Boy »

Ik vind de II wel 'iets' weg hebben van een Barchetta (niet vreemd want ze behoren toch min of meer tot dezelfde familie); een reden te meer, voor mij, om het toch maar bij de I te houden. :D
Gebruikersavatar
Hendrik-Jan
Giga lid Carbon
Berichten: 3048
Lid geworden op: 02 dec 2004 20:13
Locatie: Paleis 't Loo

Bericht door Hendrik-Jan »

Kijk op www.autoweek.nl daar staat de nieuwe Opel GT (geen Speedster in de naam dus).
Gebruikersavatar
paul
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1092
Lid geworden op: 03 dec 2004 8:10
Locatie: Groningen

Bericht door paul »

Hendrik-Jan schreef:Kijk op www.autoweek.nl daar staat de nieuwe Opel GT (geen Speedster in de naam dus).
Ziet er inderdaad zeer mooi uit. Vooral de 18 inch wielen
zijn heel mooi. Zouden die ook op onze Speedster passen? :lol:

Paul.
Cars are fun and without fun, life is nothing.
Gebruikersavatar
Dutch Boy
Actief lid
Berichten: 262
Lid geworden op: 03 dec 2004 7:42
Locatie: Nbrrrrrr
Contacteer:

't wordt al beter

Bericht door Dutch Boy »

Met deze GT (Speedy II? of nieuw segment?) wordt het al beter. (maar Amerikaanser en niet Britser dus anders....)
Voor meer (interessante) plaatjes kijk hier http://www.saturn.com/saturn/showroom/f ... sp?nav=710 ook eens.
Gebruikersavatar
Maarten
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1134
Lid geworden op: 03 dec 2004 9:13
Locatie: Noord-Brabant Oost

Bericht door Maarten »

Ik vind hem wel mooi, maar het is geen speedster opvolger.
Meer een MX-5 concurent in mijn ogen.
Gebruikersavatar
blue speedster
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 04 dec 2004 14:16
Locatie: gelderland

nieuwe opel GT

Bericht door blue speedster »

Hierbij de nieuwst foto's uit het autoblad Autobild d.d. 30 december 2004

http://www.autobild.de/aktuell/neuheite ... d5977bc3cf

met vr. gr.
Blue Speedster
of van nu af aan Blue GT :lol:
Bijlagen
opel.jpg
opel.jpg (172.27 KiB) 4675 keer bekeken
Gebruikersavatar
speedster
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1367
Lid geworden op: 03 dec 2004 18:10

Bericht door speedster »

Afbeelding

Saturn presenteert de sportieve Sky Roadster. Tijdens de Detroit Motorshow schittert de Sky Roadster op de stand van het jonge merk. De Sky Roadster is een voorbode van de nieuwe Opel Speedster en gaat in 2006 in productie.

Saturn is een relatief jong merk binnen de GM groep. Het merk is op dit moment bezig om zich behoorlijk uit te gaan breiden. De al bestaande Ion sedan is vernieuwd en deze Sky Roadster komt in 2006 het programma versterken. Verder komt Saturn met een grote SUV en een middenklasser sedan binnen de komende 2 jaar.

Afgeleid van de Vauxhall VX Lightning Concept
De Sky Roadster is een sportief en dynamisch gelijnde roadster. De overhang voor en achter is relatief kort en de wielen staan ver op de hoeken. In combinatie met een sportief gelijnde carrosserie geeft dit de Sky Roadster zonder enige twijfel de uitstraling van een echte sportieve roadster. Het design is geinspireerd op de Vauxhall VX Lightning Concept welke ontworpen is door de designstudio van GM in Engeland. Het interieur heeft een mix van sportieve en luxe accenten. De sierlijsten in ´pianolak-zwart´ geven een exclusieve uitstraling en de aluminium accenten onderstrepen de sportiviteit. Dat laatste geldt ook voor de met leer beklede sportstoelen.

Opel-motor
Voor de aandrijving zorgt een 2.4 liter benzinemotor met een vermogen van 170 pk. Deze Ecotec motor is afkomstig van Opel en is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De pook is lekker kort waardoor erg snel en kort te schakelen is. Een vijftraps automaat is als optie leverbaar. Doordat Saturn ernaar gestreefd heeft om een gewichtsverdeling van bijna 50/50 te krijgen heeft de Sky Roadster een sportieve wegligging.

Voorbode nieuwe Opel Speedster
In 2006 zal Saturn de Sky Roadster in productie nemen. De prijs zal minder dan $ 25.000,- bedragen. Volgend jaar zal Opel de nieuwe Speedster introduceren welke veel weg zal hebben van deze Saturn Sky Roadster.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
Arno
Mega lid in de orde van Zilveren nietje
Berichten: 1513
Lid geworden op: 03 dec 2004 7:45
Locatie: Woubrugge
Contacteer:

Bericht door Arno »

Ligt het aan mij of is dit qua lijn wel heeeeel erg een Mercedes SLK 'kloon'??

Da's waarschijnlijk ook de markt waar ze op proberen te gokken: SLK, Boxter en wellicht de S2000.

Bye, Arno.
Plaats reactie